Für Anikó

Vajon mit tenne a Földért a szép hangú színésznő, ha bármi a hatalmában állna? Miként vélekedik az internetről? Katt, és kiderül

Kapcsolódó cikkek

1964. február 27-én született Budapesten Boross Anikó néven. Szülei korán elváltak, és édesanyja nevelte fel. Húszévesen vette fel az ő vezetéknevét.

1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, a Madách Színházhoz szerződött. 2004 óta az Örkény Színház tagja. Klasszikus és modern darabokban játszik fő- és mellékszerepeket. Olyan alakítások fűződnek nevéhez, mint Adél megformálása Molnár Ferenc: Üvegcipő című darabjában, vagy Rosalinda szerepe Shakespeare: Ahogy tetszik című drámájában.

1988 óta játszik játékfilmekben és tévéfilmekben, szinkronizál. Sandra Bullockhoz például elválaszthatatlanul hozzákapcsolódik az ő hangja.

Elszánt környezetvédő: 2001 óta műsorvezetője a Duna Televízió Talpalatnyi zöld című környezetvédelmi magazinjának, ráadásul a Zöld Gondolat Lovagrend lovagja.

Első nagylemeze 2006-ban jelent meg Nőstény álom címmel, zenéjét Hrutka Róbert szerezte, a dalok versét pedig Bereményi Géza írta, aztán 2010-ben adták ki a Kitalált világ című lemezét, melynek szerzői szintén Hrutka Róbert és Bereményi Géza.

Szép hangját újabban hangoskönyvekben is élvezhetjük – nemrég vette át az Év hangoskönyve előadói díját.

Vote it up
201
Tetszett?Szavazzon rá!