Főtt-sült hasábburgonya

Unja már a szokványos sült krumplit? Előfőzve és ropogósra sütve új értelmet nyer a köret!

Hasonló receptek

Hozzávalók 6 személyre
1 kg burgonya repce-, napraforgó- vagy mogyoróolaj só, bors

Elkészítés
1.
Az alaposan megtisztított hámozatlan krumplit kb. 0,5 centi vastag hasábokra vágjuk, és forró sós vízben 3-4 percig főzzük.

2. Amint elkezd puhulni, egy szűrőkanállal kiemeljük, és konyhai papírtörlőn szárazra töröljük.

3. A krumplihasábokat bő olajban (kb. 5 cm) több adagban aranybarnára sütjük, majd az olajat papírtörlőn leitatjuk, sózzuk, borsozzuk, és azonnal tálaljuk.

Vote it up
61
Tetszett?Szavazzon rá!