Hozzávalók 4 személyre
100 dkg fehérpecsenye • 2 kg magozott meggy • 2 szál sárgarépa • 1 fej zeller • 2 fej vöröshagyma • só, bors • 60 dkg krumpli • 2 evőkanál vaj • 4 dl víz • 1 evőkanál cukor • 2 dl száraz vörösbor • 6 szem szegfűszeg • 1 kiskanál kukoricakeményítő
Elkészítés
1. A húst pillangóra vágjuk: a 1,5-2 cm vastag szeleteket oldalról háromnegyedig bevágjuk (mintha még vékonyabb szeletet szeretnénk), majd a vágásnál kettényitjuk, és megtöltjük 5-6 szem meggyel. A húst ezután felgöngyöljük, és fogpiszkálóval megtűzzük vagy spárgával átkötjük.
2. A húst a répával, a zellerrel és az egész hagymával annyi vízben, hogy bőven ellepje, feltesszük főni (mintha húslevest készítenénk), sózzuk, borsozzuk, és 1-1,5 órán át főzzük. Míg a marhahús fő, főzőlevében puhára főzzük a felkockázott krumplit, majd kivesszük, szükség esetén leöblítjük, és félretesszük.
3. A maradék meggyet átforgatjuk a felolvasztott vajon, felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vörösbort és a szegfűszeget, és összeforraljuk. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk az előzőleg hideg vízzel kikevert kukoricakeményítőt, és 2-3 percig tovább forraljuk.
4. A húst szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a meggyszósszal, és a főtt krumplival körítve tálaljuk.
Kattintson, ha kíváncsi további marhahúsos receptekre!
Hozzászólás