• Reader's Digest
  • Ügyfélszolgálat
  • Főoldal
  • Magazin
    • Dráma, kaland
    • Szívhez szóló történetek
    • Érdekességek
    • Hírességek
    • Kétnyelvű cikkek
  • Tanácsok
    • Egészség
    • Konyhai praktikák
    • Életmód
    • Otthon
    • Pénzügyek
  • Receptek
    • Reggeli, tízórai
    • Levesek
      • Krémlevesek
    • Főételek
      • Egytálételek
      • Tészták
      • Főzelékek
      • Halételek
      • Grillezett ételek
    • Saláták
    • Desszertek
      • Torta
      • Muffin
      • Tiramisu
      • Fagylalt, jégkrém
      • Pite
      • Rétes
      • Trüffel
    • Italok
  • Szórakozás
    • Viccek
    • Idézetek
    • Gyerekszáj
    • Humoros írások
    • Karikatúrák
    • Kvízek
  • Nyereményjáték
    • Nyereményjáték szabályzata
    • Sorsolások eredményei
    • Nyerteseink
  • Webáruház
    • Könyvek
    • Nyelvtanulás
    • Zene
    • Video/DVD
    • Ajándékok
    • Kiárusítás

You are here

Főoldal » Hasznos ismeretek » Konyha » Főételek » Főtt marha meggyszósszal

Főtt marha meggyszósszal

Ezt a tipikus menzai fogást nemcsak a nosztalgia szépíti meg: úgy alakítottuk a receptet, hogy újra beleszeressen

 
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben
  • Főtt marha meggyszósszal

    Fotó: Reader's Digest

Hasonló receptek

  • Szűzérme bébirépával
  • Thai rákpasztás rizs
  • Cukkinikorongok gombaraguval

Hozzávalók 4 személyre
100 dkg fehérpecsenye • 2 kg magozott meggy • 2 szál sárgarépa • 1 fej zeller • 2 fej vöröshagyma • só, bors • 60 dkg krumpli • 2 evőkanál vaj • 4 dl víz • 1 evőkanál cukor • 2 dl száraz vörösbor • 6 szem szegfűszeg • 1 kiskanál kukoricakeményítő

Elkészítés
1. A húst pillangóra vágjuk: a 1,5-2 cm vastag szeleteket oldalról háromnegyedig bevágjuk (mintha még vékonyabb szeletet szeretnénk), majd a vágásnál kettényitjuk, és megtöltjük 5-6 szem meggyel. A húst ezután felgöngyöljük, és fogpiszkálóval megtűzzük vagy spárgával átkötjük.

2. A húst a répával, a zellerrel és az egész hagymával annyi vízben, hogy bőven ellepje, feltesszük főni (mintha húslevest készítenénk), sózzuk, borsozzuk, és 1-1,5 órán át főzzük. Míg a marhahús fő, főzőlevében puhára főzzük a felkockázott krumplit, majd kivesszük, szükség esetén leöblítjük, és félretesszük.

3. A maradék meggyet átforgatjuk a felolvasztott vajon, felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vörösbort és a szegfűszeget, és összeforraljuk. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk az előzőleg hideg vízzel kikevert kukoricakeményítőt, és 2-3 percig tovább forraljuk.

4. A húst szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a meggyszósszal, és a főtt krumplival körítve tálaljuk.
 

Kattintson, ha kíváncsi további marhahúsos receptekre!

Vote it up
173
Tetszett?Szavazzon rá!
  • Betűméret AAAA
  • Nyomtatás
  • Küldés e-mailben

Népszerű cikkek: Konyha

  1. A tökéletes buggyantott tojás
  2. Kilenc konyhai hiba
  3. A grillguruk hétpecsétes titkai

További cikkek: Hasznos ismeretek

Egészség
Életmód
Konyha
Otthon
Pénzügyek

Hozzászólás

A legnépszerűbb cikkek

  • A kezdetek óta
  • A héten
  • A hónapban
  1. Ki másokon segít, önmagán is segít
  2. Szerelem, szerelem 2010
  3. Az óriási hal
  4. Daniela harca
  5. 33 titok, amelyről minden pilóta hallgat
  6. A citrom rejtett titkai
  7. Mire jó még a WD-40?
  8. Titkok, amikről a nővér mindig hallgat
  9. Állati ösztön
  10. Tizenkét tuti fogyitipp
  1. Az a nap az Everesten
  2. Közérzetjavító házi orvosságok
  3. Minikvíz: Korcsolya
  4. Ne hozz virágot!
  5. Tartsa kordában étvágyát
  6. A cápa

Termékajánló

Kedvenc receptjeink

Citromos „palacsinta”
Citromos „palacsinta”
Reggeli, tízórai
  • Sajtos-sonkás olívás kenyér
  • Töltött kenyér
  • Sajtos-húsos muffin
  • Sütőtökös gofri
Tovább: Reggeli, tízórai
Zöldséges csili krémsajttal
Zöldséges csili krémsajttal
Levesek
  • Citromos lencseleves
  • Borsóleves mentával
  • Húsgombócleves
  • Paradicsomleves húsgolyóval
Tovább: Levesek
Marhasteak fokhagymás aiolival
Marhasteak fokhagymás aiolival
Főételek
  • Párolt marha hagymával
  • Húsos palacsinta
  • Csípős joghurtos csirke ropogós salátával
  • Fűszeres csirke gyümölcsös kuszkusszal
Tovább: Főételek
Kétperces sorbet
Zsírégető receptek
Italok
  • Bodzaszörp
  • Mandarinturmix
  • Margarita
  • Mentás-citromos jeges tea
Tovább: Italok
Túrófánk
Túrófánk
Desszertek
  • Céklás süti
  • Húsvéti csokis süti
  • Húszperces csokipuding
  • Almás piskóta
Tovább: Desszertek
  • Impresszum
  • Magunkról
  • Oldaltérkép
  • Adatvédelem
  • Felhasználási feltételek
  • Ügyfélszolgálat
  • Általános szerződési feltételek

© 2009-2013 Tarsago Magyarország Kft.