Főtt marha meggyszósszal

Ezt a tipikus menzai fogást nemcsak a nosztalgia szépíti meg: úgy alakítottuk a receptet, hogy újra beleszeressen

Hozzávalók 4 személyre
100 dkg fehérpecsenye 2 kg magozott meggy 2 szál sárgarépa 1 fej zeller 2 fej vöröshagyma só, bors 60 dkg krumpli 2 evőkanál vaj 4 dl víz 1 evőkanál cukor 2 dl száraz vörösbor 6 szem szegfűszeg 1 kiskanál kukoricakeményítő

Elkészítés
1. A húst pillangóra vágjuk: a 1,5-2 cm vastag szeleteket oldalról háromnegyedig bevágjuk (mintha még vékonyabb szeletet szeretnénk), majd a vágásnál kettényitjuk, és megtöltjük 5-6 szem meggyel. A húst ezután felgöngyöljük, és fogpiszkálóval megtűzzük vagy spárgával átkötjük.

2. A húst a répával, a zellerrel és az egész hagymával annyi vízben, hogy bőven ellepje, feltesszük főni (mintha húslevest készítenénk), sózzuk, borsozzuk, és 1-1,5 órán át főzzük. Míg a marhahús fő, főzőlevében puhára főzzük a felkockázott krumplit, majd kivesszük, szükség esetén leöblítjük, és félretesszük.

3. A maradék meggyet átforgatjuk a felolvasztott vajon, felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a vörösbort és a szegfűszeget, és összeforraljuk. Mikor forrni kezd, hozzáadjuk az előzőleg hideg vízzel kikevert kukoricakeményítőt, és 2-3 percig tovább forraljuk.

4. A húst szeletekre vágjuk, meglocsoljuk a meggyszósszal, és a főtt krumplival körítve tálaljuk.
 

Kattintson, ha kíváncsi további marhahúsos receptekre!

Vote it up
202
Tetszett?Szavazzon rá!