Főzzön gyorsan!

Hét igazán egyszerű tipp, hogy ne menjen el annyi idő az ételkészítéssel. Ha például krémlevest főz, érdemesebb reszelni a zöldségeket

Kapcsolódó cikkek

1. Krémlevest készít? Reszeljen! Ha kockára vágja a zöldségeket, legalább 20 perc, mire megpuhulnak, reszelve viszont pillanatok alatt kész a leves.

2. A puhább zöldségeket darabolja konyhai ollóval egyenesen a tálba vagy serpenyőbe.

3. Pároláskor használjon kevesebb, 2–3 centiméternyi vizet. Fedje le az edényt, és csak szükség esetén adjon hozzá még vizet.

4. A téli zöldségféléket ne süsse meg, fogyassza nyersen. A répa, a sütőtök, a cékla és a zellergyökér remek salátának. A kemény gyökérzöldségeket reszelje le és marinálja fél órán át vagy tovább salátaöntetben.

5. Használjon mélyhűtött zöldségeket. A frissen előfőzött és lefagyasztott zöldség ízletes és egészséges – igazi ajándék a sietős szakácsoknak.

6. Húsgolyók készítésénél a legidőigényesebb rész a formázás. Mi a megoldás? Ne gyúrja a gombócokat, hanem két kanállal adagolja a kis halmokat a forró serpenyőbe. Szépen meg fognak barnulni, és az ízük is ugyanolyan jó lesz.

7. Ne töltse a káposztát. A káposztalevelek előfőzéssel megpuhítása sokáig tart. A levelekbe csomagolás helyett használjon főtt káposztát alapnak – az íz ugyanaz lesz, sokkal kevesebb munkával.

Vote it up
160
Tetszett?Szavazzon rá!