Fűszeres csirke gombával

Az indonézek Erős Pistája, a sambal oelek bárkit konyhaművésszé tesz

Hozzávalók 4 személyre
35 dkg friss shiitake gomba 25 dkg újhagyma 1 evőkanál földimogyoró-olaj 2 db csontos és bőrös csirkemell 2 evőkanál aprított fokhagyma 1 evőkanál meghámozott és finomra aprított gyömbér 1 evőkanál sambal oelek (csípős csiliszósz) 3 dl csirkealaplé 0,5 dl hoisin szósz 4 db egész csillagánizs

Elkészítés
1.
A gombák tönkjét eltávolítjuk, a kalapját négyfelé vágjuk. Az újhagymát apróra vágjuk. A felhevített olajban a félbevágott csirkemellek mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük, majd félretesszük. A gombát, 20 dkg újhagymát, a fokhagymát és a gyömbért az olajhoz adjuk, és kb. 5 percig pirítjuk, míg a gomba meg nem puhul.

2. A csirkemelleket átkenjük a csiliszósszal, visszatesszük az edénybe, majd hozzáöntjük az alaplét és a hoisin szószt, és beletesszük a csillagánizst. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a lángot, és fedő alatt lassan főzzük, míg a csirke meg nem fő (kb. 20 perc). A maradék újhagymával díszítve, melegen tálaljuk.

Vote it up
15
Tetszett?Szavazzon rá!