Hozzávalók 4 személyre
4 kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 125 g/db • 2 evőkanál extra zöld olívaolaj • 1 evőkanál összevágott friss korianderzöld • 0,5 kávéskanál őrölt koriander • 0,5 kávéskanál őrölt kömény • 1 gerezd fokhagyma összezúzva • 1 db citrom leve • 1 kávéskanál pirospaprika • 2 kávéskanál összevágott friss petrezselyem • 1 csipet cayenne-i bors • só • fekete bors • 175 g kuszkusz • 25 g fogyasztásra kész aszalt őszibarack, apróra vágva • 25 g mazsola • 175 g paradicsom összevágva • 1 evőkanál összevágott friss koriander • 1 evőkanál olívaolaj • néhány friss korianderhajtás a díszítéshez
Elkészítés
1. A páclé elkészítéséhez az összes hozzávalót tegyük egy lapos tálba, és keverjük simára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
2. Ejtsünk mindegyik csirkemellen néhány vágást. Tegyük a csirkét a páclébe, és forgassuk meg, amíg a páclé mindenütt jól éri, a vágásokat is dörzsöljük be. Fedjük le, és hűtsük 2 óra hosszat.
3. Forraljunk egy kannában vizet. Tegyük a kuszkuszt egy lábasba, és öntsünk hozzá 300 ml forrásban lévő vizet. Fedjük le, és hagyjuk állni 5 percig, amíg megduzzad.
4. Keverjük bele az őszibarackot, a mazsolát, a paradicsomot, a koriandert és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk tetszés szerint, fedjük be, majd tegyük félre.
5. Melegítsük fel a grillsütőt közepes hőfokra. Grillezzük a csirkemelleket mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg késsel megszúrva a hús tiszta levet nem ereszt. Szeleteljük fel, és tálaljuk a gyümölcsös kuszkusz tetejére halmozva, néhány korianderhajtással díszítve.
Ismerjen meg további kuszkuszos recepteket!
Hozzászólás