Fűszeres csirke gyümölcsös kuszkusszal

Az erős, fűszeres lében pácolt sült és a barackos-mazsolás köret az észak-afrikai konyha ízeit varázsolja asztalunkra

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
4 kicsontozott csirkemell bőr nélkül, kb. 125 g/db 2 evőkanál extra zöld olívaolaj 1 evőkanál összevágott friss korianderzöld 0,5 kávéskanál őrölt koriander 0,5 kávéskanál őrölt kömény 1 gerezd fokhagyma összezúzva 1 db citrom leve 1 kávéskanál pirospaprika 2 kávéskanál összevágott friss petrezselyem 1 csipet cayenne-i bors fekete bors 175 g kuszkusz 25 g fogyasztásra kész aszalt őszibarack, apróra vágva 25 g mazsola 175 g paradicsom összevágva 1 evőkanál összevágott friss koriander 1 evőkanál olívaolaj néhány friss korianderhajtás a díszítéshez

Elkészítés
1. A páclé elkészítéséhez az összes hozzávalót tegyük egy lapos tálba, és keverjük simára. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. 

2. Ejtsünk mindegyik csirkemellen néhány vágást. Tegyük a csirkét a páclébe, és forgassuk meg, amíg a páclé mindenütt jól éri, a vágásokat is dörzsöljük be. Fedjük le, és hűtsük 2 óra hosszat.

3. Forraljunk egy kannában vizet. Tegyük a kuszkuszt egy lábasba, és öntsünk hozzá 300 ml forrásban lévő vizet. Fedjük le, és hagyjuk állni 5 percig, amíg megduzzad.

4. Keverjük bele az őszibarackot, a mazsolát, a paradicsomot, a koriandert és az olívaolajat. Sózzuk, borsozzuk tetszés szerint, fedjük be, majd tegyük félre.

5. Melegítsük fel a grillsütőt közepes hőfokra. Grillezzük a csirkemelleket mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg késsel megszúrva a hús tiszta levet nem ereszt. Szeleteljük fel, és tálaljuk a gyümölcsös kuszkusz tetejére halmozva, néhány korianderhajtással díszítve.
 

Ismerjen meg további kuszkuszos recepteket!

Vote it up
250
Tetszett?Szavazzon rá!