Fűszeres ponty vöröslencsepüré ágyon

Könnyű, gyors ünnepi vacsora olvasónk, Vajda Márta tollából

Hozzávalók 6 személyre
6 konyhakész pontyszelet (kb. 90 dkg) 4 evőkanál olívaolaj frissen vágott snidling koriander zöldje

A fűszerkeverékhez: 1/2 kiskanál szárított bazsalikom 1/2 kiskanál szárított rozmaring 1/2 kiskanál szárított kakukkfű 1/2 kiskanál szárított oregánó 1/2 kiskanál szárított citromhéj 1 kiskanál őrölt bors 2 kiskanál durva szemű tengeri só

A lencsepüréhez: 3 dkg vaj 1/2 fej vöröshagyma kb. 3 dl ízes erőleves 50 dkg vörös lencse 1 kiskanál currypor kevés só

Elkészítés
1.
A fűszereket és a durva tengeri sót összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük vele a halszeleteket, és 10-20-percig pihentetjük.

2. A lencsepüréhez kis láng felett a vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, és 1-2 evőkanál erőlevessel elkeverjük, így nem ég oda.

3. Rászórjuk a megmosott vörös lencsét és a curryport, és apránként annyi erőlevessel öntjük fel, hogy a lencse megpuhuljon, de még sűrű maradjon. Kb. 10 perc kell hozzá. Kevés sóval utánaízesítjük, majd fedő alatt pihentetjük.

4. Az olívaolajban pár perc alatt, két részletben szaftosra sütjük a fűszerezett halszeletek mindkét oldalát. Tálaláskor a halat a lencsepüréágyra fektetjük, snidlinggel megszórjuk, és korianderzölddel díszítjük.

Vote it up
212
Tetszett?Szavazzon rá!