Hozzávalók
0,8 dl citromlé • 0,8 dl olívaolaj • 2 kiskanál szárított csilipaprika • 0,5 kiskanál római kömény • 2 kiskanál őrölt édes-nemes paprika • 1 fej vöröshagyma • 2 evőkanál barna cukor • 2 db 30 dkg-os szűzpecsenye • 1 dl csirkealaplé • só, bors
Elkészítés
1. A citromlét összekeverjük az olajjal, a csilivel, a köménnyel, a fűszerpaprikával és az apróra vágott hagymával, cukorral, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, majd legalább 1 órán keresztül marináljuk.
2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A marinádot félretesszük, a húst pedig egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és a sütőben 20-30 perc alatt teljesen átsütjük.
3. A marinádot és az alaplét egy főzőedényben magas lángon 5-10 perc alatt beforraljuk, majd félretesszük hűlni. Tálaláskor meglocsoljuk vele a húst.
4. (Ha nem fogyasztjuk el azonnal, a húst a kihűlt marináddal együtt egy légmentesen zárható tárolóedénybe tesszük, és lefagyasztjuk. Akár 2 hónap múlva is elővehetjük. Ilyenkor felhasználás előtt egy éjszakán át a hűtőben tartjuk.)
Kíváncsi további sertésszűz-receptekre? Kattintson!
Hozzászólás