Fűszeres sertésszűz

Előre elkészítheti, és akár több hétre is lefagyaszthatja, hogy a legváratlanabb pillanatban lepje meg vele a családot

Hozzávalók
0,8 dl citromlé 0,8 dl olívaolaj 2 kiskanál szárított csilipaprika 0,5 kiskanál római kömény 2 kiskanál őrölt édes-nemes paprika 1 fej vöröshagyma 2 evőkanál barna cukor 2 db 30 dkg-os szűzpecsenye 1 dl csirkealaplé só, bors

Elkészítés
1.
A citromlét összekeverjük az olajjal, a csilivel, a köménnyel, a fűszerpaprikával és az apróra vágott hagymával, cukorral, majd sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, majd legalább 1 órán keresztül marináljuk.

2. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A marinádot félretesszük, a húst pedig egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és a sütőben 20-30 perc alatt teljesen átsütjük.

3. A marinádot és az alaplét egy főzőedényben magas lángon 5-10 perc alatt beforraljuk, majd félretesszük hűlni. Tálaláskor meglocsoljuk vele a húst.

4. (Ha nem fogyasztjuk el azonnal, a húst a kihűlt marináddal együtt egy légmentesen zárható tárolóedénybe tesszük, és lefagyasztjuk. Akár 2 hónap múlva is elővehetjük. Ilyenkor felhasználás előtt egy éjszakán át a hűtőben tartjuk.)
 

Kíváncsi további sertésszűz-receptekre? Kattintson!

Vote it up
205
Tetszett?Szavazzon rá!