Fagylalttorta

Nem szokványos a kinézete, de bízzunk meg Viktor Beljajev, a Kreml séfje ízlésében

Hozzávalók 6 személyre
10 tojás 20 dkg cukor 1 kg liszt 2 evőkanál étolaj 10 tojásfehérje 7 dkg porcukor 65 dkg vaníliafagylalt 1 dl konyak

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A tojást a cukorral kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a lisztet.

2. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt és kiolajozott tortaformába öntjük, és aranybarnára sütjük.


3. Amikor kihűlt, a tésztát egy éles késsel vízszintesen kettévágjuk. A sütő hőfokát 250 fokra növeljük. A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, és egy habzsákba töltjük.

4. Az egyik tésztalapot egy sütőlapra fektetjük, fagylaltoskanállal gombócokat mérünk rá, majd a másik tésztalappal befedjük.

5. Amilyen gyorsan csak tudjuk, az egész tortát bevonjuk a tojáshabbal, majd 3-4 percre a forró sütőbe tesszük, hogy a tojáshab megszilárduljon és elefántcsontszínűre süljön.

6. A konyakot felmelegítjük, rálocsoljuk a tortára, és tálaláskor óvatosan meggyújtjuk.
 

Ismerje meg Viktor Beljajevet és a szintén általa ajánlott, monostor módra készített tokhalat!

Vote it up
331
Tetszett?Szavazzon rá!