Fahéjas-mézes fagyi

Tulajdonképpen olyan, mintha fagylaltosítottuk volna a mézeskalácsot

Hozzávalók
2 rúd fahéj 10 szegfűszeg 3 dl tej 3 dl tejszín 6 tojássárgája 10 dkg méz

Elkészítés
1.
A fahéjat és a szegfűszeget 3 percig pirítjuk, míg illatozni nem kezdenek, majd mozsárban vagy aprítógépben porrá őröljük.

2. A tejet és a tejszínt a fűszerekkel együtt forráspontig hevítjük, majd azonnal levesszük a tűzről. Közben a felvert tojássárgáját elkeverjük a mézzel.

3. A tejszínes keveréket folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a mézes-tojáshoz, és kis lángon 10 percig forraljuk, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.

4. Ezután muszlinon vagy konyhakendőn átszűrjük, néhány órára hűtőbe tesszük, majd fagylaltgépben fagylaltot készítünk belőle.

Vote it up
106
Tetszett?Szavazzon rá!