Hozzávalók 6-8 személyre
30 dkg étcsokoládé • 25 dkg Rama + a formába • 12,5 dkg cukor • 12,5 dkg nádcukor • 3 tojás • 1 tojássárgája • 10 dkg dió • 6 dkg liszt • 1 kiskanál sütőpor • 6 dkg kakaópor + a tetejére • 1 csipet só • 0,25 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére • 0,25 kiskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apró darabokra tört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.
2. A Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a tojássárgáját és az apróra vágott diót, és alaposan összedolgozzuk.
3. Óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval, majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, végül hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget, és óvatosan összedolgozzuk.
4. A tésztát egy Ramával vékonyan kikent és sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk a tetejét, majd készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kissé kihűlt, megszórjuk egy kis kakaóval és fahéjjal, és kockákra vágva tálaljuk.
Hozzászólás