Fahéjas-szegfűszeges brownie

Ez talán a legillatosabb brownie, ráadásul elegyedik benne a fahéj a másik egzotikus fűszerrel

Hasonló receptek

Hozzávalók 6-8 személyre
30 dkg étcsokoládé 25 dkg Rama + a formába 12,5 dkg cukor 12,5 dkg nádcukor 3 tojás 1 tojássárgája 10 dkg dió 6 dkg liszt 1 kiskanál sütőpor 6 dkg kakaópor + a tetejére 1 csipet só 0,25 kiskanál őrölt fahéj + a tetejére 0,25 kiskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Az apró darabokra tört csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.

2. A Ramát a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokat, a tojássárgáját és az apróra vágott diót, és alaposan összedolgozzuk.

3. Óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval, majd hozzászitáljuk a lisztet, a sütőport, a kakaót és a sót, végül hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget, és óvatosan összedolgozzuk.

4. A tésztát egy Ramával vékonyan kikent és sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk, elsimítjuk a tetejét, majd készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Amikor kissé kihűlt, megszórjuk egy kis kakaóval és fahéjjal, és kockákra vágva tálaljuk.

Vote it up
204
Tetszett?Szavazzon rá!