Hozzávalók
1 db tojás • 6 evőkanál szódavíz vagy szénsavas ásványvíz • 4 evőkanál liszt • 1 kiskanál őrölt fahéj • 2 evőkanál porcukor • 2 db ropogós, édes alma • só • kukoricaolaj a kisütéshez
Elkészítés
1. Egy mély lábost vagy fritőzt félig megtöltünk olajjal, majd az olajat felforrósítjuk. A tojást egy tálba ütjük és egy csipet sóval habosra verjük. Előbb a szódavízzel, majd a liszttel tovább keverjük, míg a tészta sima nem lesz.
2. A fahéjat egy kistányéron összekeverjük a cukorral és félretesszük. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, és 5 mm vastag karikákra szeleteljük.
3. Pár csepp tésztát az olajba teszünk: ha az olaj elég forró, sisteregni kezd. Az almakarikákat villával a tésztába mártjuk, majd adagonként 1–2 perc alatt aranysárgára és hólyagosra sütjük őket. Félidőben szűrőkanállal megforgatjuk a karikákat.
4. Az almakarikákat papírtörlőn lecsepegtetjük, meghintjük fahéjas cukorral, és azonmód forrón tálaljuk.
Kóstolja meg a hasonló sült alma fészekben, a ropogós almaszirom, a sült birsalma, a fahéjas alma vagy a mézes sült almával díszített zabpehely receptjét, illetve további almás finomságokat!
Hozzászólás