Fahéjas csillag

A karácsonyi süteményestálakról nem maradhat le ez az illatos finomság, amelynek tésztája percek alatt elkészül

Hasonló receptek

Hozzávalók
15 dkg porcukor 25 dkg hámozatlan mandulabél 2 tojásfehérje 1 kiskanál fahéj

Elkészítés
1. Szitáljuk át a porcukrot, és daráljuk le vagy robotgépben őröljük meg a mandulát.

2. Két tojásfehérjéből verjünk kemény habot. Ezután állandó keverés mellett adjuk hozzá evőkanalanként a porcukrot. Vegyünk el belőle 3 evőkanálnyit, és tegyük félre a sütemény bevonásához.

3. Keverjük össze a mandulát a fahéjjal, és óvatosan forgassuk a porcukros tojáshabba. Hagyjuk a tésztát kb. 30 percig pihenni.

4. Ezután két réteg frissen tartó fólia között nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra. Húzzuk le róla a felső fóliát, és szaggassunk a tésztából kis csillagformákat.

5. Kenjünk ki egy tepsit. Tegyük rá a süteményeket, és válasszuk el sütőpapírcsíkkal. Kenjük be a félretett tojáshabbal. Süssük a sütőben kb. 40 percig.

Vote it up
208
Tetszett?Szavazzon rá!