Fahéjas csokis körte

Főzzünk desszertet – egy kis tejszínnel verhetetlen!

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
6 db körte 15 dkg cukor 1 rúd fahéj 1 kiskanál őrölt gyömbér 2,5 dl főzőtejszín 17,5 dkg étcsokoládé 2,5 dkg vaj

Elkészítés
1. A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, magházukat eltávolítjuk, majd egy serpenyőbe téve megszórjuk 6 evőkanál cukorral.

2. Hozzáadjuk a fahéjat és a gyömbért, felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és közepes lángon 20 percig forraljuk, míg a körte kissé áttetszővé nem válik. Ekkor kivesszük, alaposan lecsepegtetjük és félretesszük hűlni.

3. A főzőtejszínt egy másik edénybe öntjük, hozzáadjuk a darabokra tört csokoládét és a maradék cukrot, és lassú tűzön forralni kezdjük, míg a csoki fel nem olvad.

4. Hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük, majd egy rövid időre félretesszük hűlni. Tálaláskor a csokiszószt a körtékre öntjük.

Vote it up
216
Tetszett?Szavazzon rá!