Banános-fahéjas muffin
A ropogós tetejű, ízletes és zsírszegény sütemény melegen fogyasztva a legfinomabb
Hozzávalók 12 muffinhoz
6 dkg zabkorpa • 2 kiskanál őrölt fahéj • 1 evőkanál demerara cukor • 2 dl szójatej • 3 banán • 12 dkg világos muscovado nádcukor • 3 evőkanál napraforgóolaj • 2 kiskanál vaníliakivonat • 1 tojásfehérje • 20 dkg sima liszt • 6 dkg szójaliszt • 1 evőkanál sütőpor
Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közben egy 12 muffin sütésére alkalmas tepsi tálkáiba muffinpapírokat teszünk.
2. Két kiskanál zabkorpát összekeverünk 1 kiskanál fahéjjal és az összes demerara cukorral, majd félretesszük a díszítéshez. A többi zabkorpát 5 percre beáztatjuk a szójatejbe.
3. A meghámozott banánokat nagyjából pépesítjük. Hozzáadjuk a barna cukrot, az olajat, a vaníliát és a tojásfehérjét, majd összekeverjük.
4. A kétféle lisztet a sütőporral és a maradék fahéjjal egy tálba szitáljuk. A közepén kialakítunk egy kis mélyedést, beleöntjük az áztatott zabkorpát meg a banános keveréket, majd könnyedén összekeverjük. Azért ügyeljünk rá, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.
5. A muffinpapírokba kanalazzuk a tésztát, és rászórjuk a díszítéshez félretett keveréket. Addig sütjük, amíg a sütemények megemelkednek és aranybarnára sülnek (20-25 perc). Kivesszük a tepsiből és rácsra tesszük őket, hogy kissé kihűljenek. Lehetőleg még langyosan fogyasszuk el, mert másnap a muffin már nem olyan jó.
Kattintson a képekre, ha kíváncsi a többi illatozó finomságra!
Hozzászólás