Fahéjas finomságok

A karácsony egyik legjellemzőbb illata a fahéj. Az alábbi ínyencfalatoktól ez lengi majd be az otthonát

Hasonló receptek

Banános-fahéjas muffin
A ropogós tetejű, ízletes és zsírszegény sütemény melegen fogyasztva a legfinomabb

Hozzávalók 12 muffinhoz
6 dkg zabkorpa 2 kiskanál őrölt fahéj 1 evőkanál demerara cukor 2 dl szójatej 3 banán 12 dkg világos muscovado nádcukor 3 evőkanál napraforgóolaj 2 kiskanál vaníliakivonat 1 tojásfehérje 20 dkg sima liszt 6 dkg szójaliszt 1 evőkanál sütőpor

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Közben egy 12 muffin sütésére alkalmas tepsi tálkáiba muffinpapírokat teszünk.

2. Két kiskanál zabkorpát összekeverünk 1 kiskanál fahéjjal és az összes demerara cukorral, majd félretesszük a díszítéshez. A többi zabkorpát 5 percre beáztatjuk a szójatejbe.

3. A meghámozott banánokat nagyjából pépesítjük. Hozzáadjuk a barna cukrot, az olajat, a vaníliát és a tojásfehérjét, majd összekeverjük.

4. A kétféle lisztet a sütőporral és a maradék fahéjjal egy tálba szitáljuk. A közepén kialakítunk egy kis mélyedést, beleöntjük az áztatott zabkorpát meg a banános keveréket, majd könnyedén összekeverjük. Azért ügyeljünk rá, hogy a hozzávalók jól elkeveredjenek.

5. A muffinpapírokba kanalazzuk a tésztát, és rászórjuk a díszítéshez félretett keveréket. Addig sütjük, amíg a sütemények megemelkednek és aranybarnára sülnek (20-25 perc). Kivesszük a tepsiből és rácsra tesszük őket, hogy kissé kihűljenek. Lehetőleg még langyosan fogyasszuk el, mert másnap a muffin már nem olyan jó.
 

Kattintson a képekre, ha kíváncsi a többi illatozó finomságra!

Fahéjas almaFahéjas-szegfűszeges brownieFahéjas piskótaFahéjas-mazsolás gyümölcskenyér

Vote it up
267
Tetszett?Szavazzon rá!