Fahéjas piskóta

Ha nagyon szereti a fahéjat, akár a tésztába is keverhet egy csipetnyit, úgy még jobban belesül az íze

Hasonló receptek

Hozzávalók
8 dkg vaj, szoba-hőmérsékletű 15 dkg kristálycukor 1 kiskanál vaníliakivonat 1 tojás 20 dkg sütőporos liszt, átszitálva 2 dl tej 1 evőkanál olvasztott vaj 1 evőkanál kristálycukor 0,5 kiskanál őrölt fahéjjal összekeverve

Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral.

2. Elektromos habverővel keverjük habosra a vajat, a cukrot és a vaníliát. Adjuk hozzá a tojást, és verjük tovább. Nagy fémkanállal óvatosan forgassuk a keverékbe a lisztet és a tejet. Kanalazzuk a formába, végül a tetejét simítsuk el.

3. Süssük 30-35 percig, amíg a közepébe szúrt tűhöz már nem ragad tészta. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk 10 percig a formában, majd borítsuk ki egy rácsra.

4. Még melegen kenjük a torta tetejére az olvasztott vajat, és szórjuk rá a fahéjas cukrot. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Vote it up
217
Tetszett?Szavazzon rá!