Hozzávalók
8 dkg vaj, szoba-hőmérsékletű • 15 dkg kristálycukor • 1 kiskanál vaníliakivonat • 1 tojás • 20 dkg sütőporos liszt, átszitálva • 2 dl tej • 1 evőkanál olvasztott vaj • 1 evőkanál kristálycukor 0,5 kiskanál őrölt fahéjjal összekeverve
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Kenjünk ki egy 20 cm átmérőjű kerek tortaformát, majd béleljük ki sütőpapírral.
2. Elektromos habverővel keverjük habosra a vajat, a cukrot és a vaníliát. Adjuk hozzá a tojást, és verjük tovább. Nagy fémkanállal óvatosan forgassuk a keverékbe a lisztet és a tejet. Kanalazzuk a formába, végül a tetejét simítsuk el.
3. Süssük 30-35 percig, amíg a közepébe szúrt tűhöz már nem ragad tészta. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk 10 percig a formában, majd borítsuk ki egy rácsra.
4. Még melegen kenjük a torta tetejére az olvasztott vajat, és szórjuk rá a fahéjas cukrot. Melegen vagy hidegen tálaljuk.
Hozzászólás