Fahéjas tekercs

Egyebek mellett az is jó benne, hogy télen is könnyű hozzávalókat találni hozzá

Hozzávalók
1 dkg élesztő 1 evőkanál langyos víz 6 dkg cukor 1 csipet só 2 evőkanál langyos tej 25 dkg liszt 3 db tojás 22 dkg vaj + a formába 1,5 evőkanál barna cukor

A töltelékhez: 6 dkg cukor 0,5 evőkanál őrölt fahéj

Elkészítés
1.
Az élesztőt összekeverjük a vízzel, és 5 percre egy meleg helyre tesszük. A cukrot összekeverjük a sóval és a tejjel.

2. A lisztet, a felfuttatott élesztőt és két enyhén felvert tojást elektromos keverővel összedolgozzuk, majd 1 perc után hozzáadjuk a tejes keveréket, és magas fordulatszámon 10 percig keverjük, míg a tészta el nem válik az edény falától. Ezután hozzáadjuk a vajat, és további 5 percig keverjük.

3. A tésztát meleg helyen letakarva 2-3 órán át a duplájára kelesztjük.

4. A töltelékhez összekeverjük a cukrot és a fahéjat. A tésztát belisztezett felületen 45x25 cm-es téglalappá nyújtjuk, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd egy éles késsel 14 darabra vágjuk, és a csíkokat feltekerjük.

5. A tekercseket kivajazott sütőformába tesszük, majd letakarva 1 órán át állni hagyjuk, míg a tészta újból a kétszeresére nem dagad. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

6. A tekercseket megkenjük az enyhén felvert tojással, és megszórjuk a barna cukorral. Alufóliával letakarva sütőbe helyezzük, majd 15 perc után eltávolítjuk. a fóliát, és a tekercseket további 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Vote it up
416
Tetszett?Szavazzon rá!