Fahéjjal sült alma

Hívogatóan próbálják megragadni az embert ezek az illatcsápok

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
6 dkg szeletelt mandula 6 db alma 2 dkg puha vaj 1 evőkanál cukor 1 evőkanál liszt 6 rúd fahéj csipet őrölt fahéj

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A mandulát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, majd félretesszük hűlni.

2. Az almák magházát kivágjuk, majd egy éles késsel a héjukba középtájon egy 1-2 mm vastag gyűrűt vágunk, így kevésbé fog beráncosodni.

3. A mandulát összekeverjük a vajjal, a cukorral, a liszttel és az őrölt fahéjjal, majd az almákba töltjük. Közepükbe 1-1 fahéjrudat szúrunk, és egy hőálló edényben 25 percig sütjük, míg az almák meg nem puhulnak. Melegen tálaljuk.

Vote it up
14
Tetszett?Szavazzon rá!