Falusi kenyér házilag

A kenyérsütés egyáltalán nem bonyolult, és a frissen az asztalra kerülő, ropogós héjú kenyér csábítóan illatozik

Hozzávalók
85 dkg búzaliszt 35 dkg rozsliszt 0,5 l langyos víz 2,5 dkg élesztő 1 kiskanál só zsiradék a sütőformához

Elkészítés
1. Keverjük össze a liszteket. Keverjük a vízbe az élesztőt és a sót. Öntsük a lisztbe egy mélyedésbe. Kelesszük 15 percig.

2. Ezután dolgozzuk össze a tésztát, formáljunk belőle cipót, és hintsük meg vékonyan liszttel. Takarjuk le, és meleg helyen kelesszük 3 óra hosszat.

3. Addig gyúrjuk és veregessük, amíg a kelesztés előtti méretűre nem zsugorodik. Zsírozzunk ki egy sütőformát. Tegyük bele a tésztát, és kelesszük megint 3 órát.

4. Melegítsük elő a sütőt 250 °C-ra. Vagdossuk be a kenyér tetejét. Süssük 15 percig 250 °C-on, majd 45 percig 150 °C-on.
 

Ismerjen meg további kenyérfajtákat, illetve elkészítési módjukat!

Vote it up
178
Tetszett?Szavazzon rá!