Fanta-szelet

Villámgyorsan elkészíthető, és a gyerekek imádni fogják. Kell ennél több érv?

Hozzávalók 8 személyre
A tésztához: 6 db tojás 6 evőkanál porcukor 2 evőkanál kakaó 4 evőkanál liszt 1 csomag sütőpor 1 dl olaj

A krémhez: 25 dkg margarin 20 dkg porcukor 25 dkg túró 1 csomag vaníliás cukor 1 db citrom reszelt héja

A mázhoz: 7 dl szénsavas narancsital (pl. Fanta) 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés
1. A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját, és sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 percig sütjük, vagy amíg puha lesz.

2. A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a mázat.

3. A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot készítenénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, amelyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk, és hűtőben dermesztjük 2 óráig.

Vote it up
360
Tetszett?Szavazzon rá!