Hozzávalók 8 személyre
A tésztához: • 6 db tojás • 6 evőkanál porcukor • 2 evőkanál kakaó • 4 evőkanál liszt • 1 csomag sütőpor • 1 dl olaj
A krémhez: 25 dkg margarin • 20 dkg porcukor • 25 dkg túró • 1 csomag vaníliás cukor • 1 db citrom reszelt héja
A mázhoz: 7 dl szénsavas narancsital (pl. Fanta) • 2 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés
1. A tojássárgát habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a lisztet, sütőport és kakaót, majd az olajat is. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre felvert habját, és sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 percig sütjük, vagy amíg puha lesz.
2. A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük, és hűtőbe tesszük, míg elkészítjük a mázat.
3. A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot készítenénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, amelyet egy kicsi hűlni hagyunk. Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk, és hűtőben dermesztjük 2 óráig.
Hozzászólás