Farfalle füstölt hússal

Az olaszoknál alapétel, márpedig akkor csak jó lehet

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj 20 dkg füstölt pancetta (vagy bacon) 1 db chilipaprika 50 dkg hámozott paradicsom 4 dl tejszín 70 dkg farfalle tészta 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a pancettát és a kimagozott, apróra vágott csilit, és közepes lángon kb. 5 percig pirítjuk őket.

2. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, megsózzuk és alacsony lángon 25 percig főzzük. Belekeverjük a tejszínt, és besűrítjük (kb. 5 perc).

3. A farfallét lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, hozzáöntjük a szószhoz, és folyamatosan kevergetve további fél percig együtt főzzük. Tálaláskor parmezánnal megszórjuk.

Vote it up
153
Tetszett?Szavazzon rá!