Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál olívaolaj • 20 dkg füstölt pancetta (vagy bacon) • 1 db chilipaprika • 50 dkg hámozott paradicsom • só • 4 dl tejszín • 70 dkg farfalle tészta • 5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés
1. Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a pancettát és a kimagozott, apróra vágott csilit, és közepes lángon kb. 5 percig pirítjuk őket.
2. Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, megsózzuk és alacsony lángon 25 percig főzzük. Belekeverjük a tejszínt, és besűrítjük (kb. 5 perc).
3. A farfallét lobogó sós vízben al dentére főzzük, leszűrjük, hozzáöntjük a szószhoz, és folyamatosan kevergetve további fél percig együtt főzzük. Tálaláskor parmezánnal megszórjuk.
Hozzászólás