Fehér csokis brownie

Van valami átkozottul vonzó a fehér csokiban. Fennáll a veszély, hogy sütés közben a szükséges mennyiség többszöröse fogy el

Hasonló receptek

Hozzávalók
7 dkg vaj + a sütőformába 22 dkg fehér csokoládé 12 dkg cukor 2 tojás 0,5 kiskanál vaníliakivonat 15 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor 1 csipet só 6 dkg étcsokoládé

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A vajat gőzfürdő felett félig megolvasztjuk, majd nagyon apró darabokban hozzáadjuk a fehér csokoládé felét, és simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a maradék fehér csokit, és azzal is simára keverjük.

2. A cukrot elektromos keverővel kikeverjük a tojással, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és az olvasztott csokit, és alaposan összedolgozzuk.

3. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzákeverjük a sütőport és a sót, majd hozzáadjuk a tojásos-csokis keveréket, és simára keverjük.

4. A masszába beleforgatjuk az apróra tört étcsokoládét, majd egy kivajazott sütőformába kanalazzuk, és 25-30 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük.) Kissé hűlni hagyjuk, majd kockákra vágva tálaljuk.

Vote it up
85
Tetszett?Szavazzon rá!