Hozzávalók 4 személyre
4 szelet 4 cm vastagra vágott borjúlábszár velőscsonttal • só, bors • 10 dkg vaj • 2 zellerszár • 2 sárgarépa • 1 vöröshagyma • 1 dl fehérbor • 1 l húsalaplé • 1 gerezd fokhagyma • 1 evőkanál friss rozmaring • 1 evőkanál frissen aprított petrezselyem • 1 citrom leve
Elkészítés
1. A borjúlábszárat sózzuk, borsozzuk, majd 7,5 dkg vajban barnára pirítjuk.
2. Egy másik edényben felhevítjük a maradék vajat, megpároljuk benne az apróra vágott zellert, répát és hagymát, majd hozzáadjuk a húst, felöntjük a borral és az alaplével, és puhára főzzük benne.
3. Amikor a hús megpuhult, kivesszük az edényből, a főzőlét átszűrjük, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a rozmaringot, a petrezselymet és a citromlét, és tálaláskor meglocsoljuk vele a húst.
Ismerje meg Gualtiero Marchesit, illetve az általa köretként ajánlott milánói módra készített rizottót!
Hozzászólás