Fehér spárga narancsos hollandi mártással

Guy Martin francia sztárséf a gyermekkorát idézi meg ezzel a remek recepttel

Hozzávalók 4 személyre
1,2 kg fehér spárga

A hollandi mártáshoz: 1 narancs leve 4 szem fekete bors 3 tojássárgája 25 dkg vaj 0,5 narancs reszelt héja

Elkészítés
1.
A spárgát megtisztítjuk, a két végéből 1-1 cm-t levágunk, majd lobogó sós vízben 10-12 percig főzzük, alaposan lecsepegtetjük, és melegen tartjuk.

2. A mártáshoz egy nyeles edénybe teszünk 3 evőkanál vizet, hozzáadjuk a narancslé felét és a borsot, és a felére visszaforraljuk.

3. A tűzről levéve hozzáadjuk a tojássárgáját, habverővel összedolgozzuk, majd gőzfürdő felett, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve kis darabokban hozzáadjuk a vajat, és simára keverjük (míg olyan lesz, mint a majonéz).

4. A mártást leszűrjük, megsózzuk, majd hozzáadjuk a maradék narancslét és a narancshéjat, és melegen tartjuk. Tálaláskor a spárga mellé szervírozzuk.
 

Ismerje meg Guy Martint, a sztárséfet és a szintén általa ajánlott receptet, a krémes fánkot!

Vote it up
171
Tetszett?Szavazzon rá!