Hozzávalók 8 személyre
17 dkg Rama + a sütőformába • 16 dkg cukor • 1 kiskanál vaníliakivonat • 3 db tojás • 15 dkg liszt • 0,75 kiskanál sütőpor • 8 dkg őrölt mandula • 15 dkg málnalekvár
A bevonathoz: 50 dkg krémsajt • 0,8 dl tej • 6 dkg porcukor
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliával elektromos keverővel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat.
2. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük, majd összedolgozzuk a mandulával is.
3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk, és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk, majd a formából kivéve egy rácsra tesszük.
4. Amikor kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, majd az egyik lapot megkenjük a málnalekvárral, a másikat pedig a tetejére helyezzük.
5. A bevonathoz a krémsajtot elektromos keverővel összedolgozzuk a tejjel és a porcukorral, majd egy spatulával elosztjuk a torta oldalán.
Hozzászólás