Fehér torta

Ez a pasztell színekbe burkolózó csodálatos finomság olyan, mint a szenvedély fehér lángja

Hasonló receptek

Hozzávalók 8 személyre
17 dkg Rama + a sütőformába 16 dkg cukor 1 kiskanál vaníliakivonat 3 db tojás 15 dkg liszt 0,75 kiskanál sütőpor 8 dkg őrölt mandula 15 dkg málnalekvár

A bevonathoz: 50 dkg krémsajt 0,8 dl tej 6 dkg porcukor

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A Ramát a cukorral és a vaníliával elektromos keverővel habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojásokat.

2. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, összekeverjük, majd összedolgozzuk a mandulával is.

3. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tortaformába kanalazzuk, és 50 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk, majd a formából kivéve egy rácsra tesszük.

4. Amikor kihűlt, vízszintesen kettévágjuk, majd az egyik lapot megkenjük a málnalekvárral, a másikat pedig a tetejére helyezzük.

5. A bevonathoz a krémsajtot elektromos keverővel összedolgozzuk a tejjel és a porcukorral, majd egy spatulával elosztjuk a torta oldalán.

Vote it up
13
Tetszett?Szavazzon rá!