Fehérboros csirkecomb

Csontos-porcosan különleges ízhatással gazdagodik a hús, a mártás kocsonyásabb, rezgősebb lesz

Hozzávalók 4 személyre
60 dkg újkrumpli 2 evőkanál olívaolaj só, bors 4 db csirkecomb 4 evőkanál méz 1 db citrom leve 2 gerezd fokhagyma 1 db citrom 4 db paradicsom 2 dl száraz fehérbor 10 dkg zöldborsó 10 dkg zöldbab 10 dkg kukorica 10 dkg bébirépa 2 marék petrezselyem

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vékony karikákra vágott krumplit összeforgatjuk az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és egy sütőedénybe rendezzük.

2. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a mézzel és a citromlével, majd a krumpli tetejére helyezzük, és 15 percre a sütőbe tesszük.

3. Ezután hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, a felkarikázott citromot és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot is, meglocsoljuk a borral, és további 5 percig sütjük.

4. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, megszórjuk a petrezselyemmel, és újabb 10 percig sütjük. Ha a csirke már átsült, és a zöldségek is megpuhultak, tálaljuk.

Vote it up
217
Tetszett?Szavazzon rá!