Hozzávalók 4 személyre
60 dkg újkrumpli • 2 evőkanál olívaolaj • só, bors • 4 db csirkecomb • 4 evőkanál méz • 1 db citrom leve • 2 gerezd fokhagyma • 1 db citrom • 4 db paradicsom • 2 dl száraz fehérbor • 10 dkg zöldborsó • 10 dkg zöldbab • 10 dkg kukorica • 10 dkg bébirépa • 2 marék petrezselyem
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A vékony karikákra vágott krumplit összeforgatjuk az olajjal, majd sózzuk, borsozzuk, és egy sütőedénybe rendezzük.
2. A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a mézzel és a citromlével, majd a krumpli tetejére helyezzük, és 15 percre a sütőbe tesszük.
3. Ezután hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, a felkarikázott citromot és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot is, meglocsoljuk a borral, és további 5 percig sütjük.
4. Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, megszórjuk a petrezselyemmel, és újabb 10 percig sütjük. Ha a csirke már átsült, és a zöldségek is megpuhultak, tálaljuk.
Hozzászólás