Fehércsoki-mousse csokiroppanccsal

Amiben fehér csoki van, az nem lehet rossz. Ez viszont már-már túl jó

Hasonló receptek

Hozzávalók
9 dkg fehér csokoládé 2 tojásfehérje 1,5 evőkanál porcukor 2 dl tejszín

A csokiroppancshoz: 3 dkg vaj 1,5 evőkanál glükóz- vagy kukoricaszirup 2 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaópor

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A csokiroppancshoz a vajat a sziruppal együtt lassú tűzön addig hevítjük, míg a vaj fel nem olvad.

2. Ekkor hozzászitáljuk a lisztet és a kakaót, jól elkeverjük benne, majd 15 percre félretesszük hűlni.

3. A masszát evőkanálnyi adagokban egy sütőpapírral kibélelt tepsibe halmozzuk, a halmokat szétlapítjuk, és 8-10 percig sütjük. A tepsiből kivéve félretesszük hűlni.

4. A fehér csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk, majd félretesszük. A tojásfehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.

5. A tojáshabot óvatosan összeforgatjuk az olvasztott csokoládéval, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot is, és letakarva legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

6. Tálaláskor a csokiroppancsokat szendvicsszerűen összeragasztjuk a csokimousse-szal.

Vote it up
134
Tetszett?Szavazzon rá!