Fehércsokis brownie

Ellentmondásos süti, mivel angolos nevével ellentétben nem barna. Viszont kezdőknek ideális, mert játszva elkészíthető

Hasonló receptek

Hozzávalók 4 személyre
18 dkg fehér csokoládé + 2 dkg a díszítéshez 6 evőkanál vaj + a tepsi kikenéséhez 2 db tojás 3,5 dkg cukor 10 dkg liszt 0,5 kiskanál vaníliakivonat

Elkészítés
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy 20x20 cm-es tepsit kivajazunk és félreteszünk.

2. Egy kis lábosba beletesszük a fehér csokoládét és a vajat. Lassú tűzön addig melegítjük, míg fel nem olvadnak. Ezután 10 percig hűlni hagyjuk. Hozzáadjuk a tojásokat és a cukrot, és jól összekeverjük.

3. Hozzáadjuk a lisztet és a vaníliát, és simára keverjük.

4. A tésztát beleöntjük a kivajazott tepsibe, és 25 percig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.

5. Ahogy megsült, azonnal meghintjük a 2 dkg reszelt fehér csokival. Állni hagyjuk, amíg a csoki rá nem olvad. Megvárjuk, míg kihűl, majd felszeleteljük és felszolgáljuk.

Vote it up
249
Tetszett?Szavazzon rá!