Fehérrépás almaleves

Négy kulcsszó jellemzi legjobban: gyors, egyszerű, egészséges, könnyű

Nem lehet eleget ragozni az alma egészségóvó hatásait: egyebek közt segít megelőzni az Alzheimer-kórt, a vastagbélrákot, és kordában tartja a vérnyomást.

Ráadásul az egyik legsokoldalúbb hozzávaló, szinte bármi készíthető belőle. Ismerjen meg további almás recepteket!

Hozzávalók
3 evőkanál vaj 70 dkg alma, meghámozva, feldarabolva + a tálaláshoz 70 dkg fehérrépa, meghámozva, felszeletelve 1 nagyobb fej vöröshagyma, felvágva 1,5 kiskanál őrölt koriander 1 l csirkealaplé só, bors apróra vágott friss petrezselyem

Elkészítés
1. Egy edényben közepesen nagy lángon felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk az almát, a fehérrépát, a hagymát és a koriandert, majd kb. 12 percig főzzük, amíg egy kicsit puhulni nem kezdenek. Hozzáöntjük az alaplét, és felforraljuk. Kisebbre vesszük a lángot, lefedjük a levest, és kb. 40 percig főzzük, hogy az alma és a fehérrépa teljesen megpuhuljon.

2. A levest turmixgépben pépesítjük, majd visszaöntjük az edénybe. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kis alaplét, hogy folyékonyabb legyen. Sóval, borssal ízesítjük, majd tálkákba szedve tálaljuk. Tetejét petrezselyemmel és almaszeletekkel díszítjük.

Vote it up
205
Tetszett?Szavazzon rá!