Fekete erdő pudding

Valóságos ízerdő, jó benne bolyongani, de tán még eltévedni is

Hozzávalók
7,5 dkg felolvasztott vaj + a tepsi kikenéséhez 35 dkg szeletelt rozskenyér 35 dkg magozott, fagyasztott fekete cseresznye 35 dkg félédes csokoládé 0,5 kiskanál őrölt fahéj 8 dl tejszín 15 dkg cukor 0,5 kiskanál mandulaaroma tejszínhab (tetszőleges) szeletelt mandula (tetszőleges) 8 db tojás

Elkészítés
1. Kikenünk vajjal egy nagy tepsit, beletesszük a kenyérszeleteket, és a tetejüket megkenjük az olvasztott vajjal. Rászórjuk a cseresznyét, a kis darabkákra vágott csokoládé felét és a fahéjat, majd félretesszük.

2. A csokoládé másik felét, a tejszín felét és a cukrot addig melegítjük, míg a csokoládé fel nem olvad, majd fokozatosan belekeverjük a maradék tejszínt is.

3. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a felolvasztott csokoládét és a mandulaaromát, majd lassan ráöntjük a kenyérszeletekre. Letakarjuk, és legalább két órán át állni hagyjuk.

4. A tepsit 160 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és a puddingot 70-80 percig sütjük. A sütőből kivéve 45 percig állni hagyjuk, de még melegen tálaljuk. Ízlés szerint tejszínhabbal és pirított mandulával díszítjük.

Vote it up
152
Tetszett?Szavazzon rá!