Feketeribizli-krém

A fekete ribizli nemcsak nyersen finom! Próbálja ki ezt a C-vitaminban gazdag, jellegzetes ízű gyümölcskocsonyát

Hozzávalók
2 kg ribizli 1 l víz cukor

Elkészítés
1. A ribizlit gondosan megmossuk, villával vagy esetleg kézzel lehúzzuk a szemeket a száráról. Nagyobb edénybe helyezzük, és a víz kétharmadával lassú tűzön addig főzzük, míg teljesen meg nem puhul.

2. Ezután tiszta kendőn átszűrjük. Az így kapott gyümölcspépet a maradék vízzel újra főzzük. Ismét kendőn szűrjük át, ez alkalommal viszont mintegy 3-4 órán keresztül hagyjuk csöpögni.

3. Összeöntjük a két levet, lemérjük, és literenként 1 kg cukrot hozzáadva felforraljuk. Egészen addig főzzük, míg el nem érjük a kocsonyásodási pontot.

4. Ellenőrizzük, hogy megfelelő állagú-e a zselé – például hideg tányérra cseppentve – ha nem, tovább főzzük.

5. A kocsonyás masszát forrón üvegekbe töltjük és alaposan lezárjuk.

Vote it up
249
Tetszett?Szavazzon rá!