Felfuvalkodott a Škoda Superb?

A Volkswagen cseh leánya a jelek szerint apait-anyait beleadott a tágas családi autó fejlesztésébe. Mire jutottak?

Megjelent: 2011. december

Kapcsolódó cikkek

Ami tetszik
El tudnánk lakni ebben a kocsiban! Nem fukarkodtak se a hátsó ülés lábterével, se a csomagtartóval. A külső-belső felületkidolgozás príma. Az 1,6 literes dízelmotorocska fürgén hajtja a jókora kombit, ráadásul a fogyasztására sem lehet panasz.

...és ami nem
Ekkora kocsihoz kényelmesebb felfüggesztés járna. Muszáj a legkisebb kátyút is megérezni? Ráadásul az alapfelszereltséghez járó navigátor nem egész Európa térképét ismeri.

Tehát?
A Škoda mintha nagyon odáig lenne a saját Superbjétől, de ezt nem róhatjuk fel neki. Csakugyan kitűnő jármű. Mára a cseh autógyár megszabadult unalmas imázsától, s olyan márkává nőtte ki magát, amelyet nem intézhetünk el egy kézlegyintéssel. Próbálja csak ki, milyen az automata váltós nagymenő, a Škoda 3.6 V6 4WD!

Alternatívák
Német kuzin A Škoda Superb a VW technológiáján alapul. Ugyanazt a hajtóművet rejti a Passat Variant 1.6 TDI BlueMotion is. Minőség tekintetében az utóbbi hajszálnyival túltesz a Superben, viszont valamivel kevésbé tágas, és némileg többe is kerül. De éppolyan gazdaságos.

Ugyanaz franciásan Gazdaságosság és rengeteg tér. A Cit­ro­ën C5 Tourer 1.6e-HDi is ezeket kedveli. Dízelje 7 LE-vel többet tud, mint a VW és a Škoda, s nem kevésbé takarékos.

Vote it up
174
Tetszett?Szavazzon rá!