Fenyőfa csillagokból

Ez az újdonságnak számító desszert mindenkinek tetszeni fog, hiszen minden vendég törhet pár csillagot a fából

Hasonló receptek

Hozzávalók 1 fenyőfához
40 dkg finomliszt 20 dkg porcukor 10 dkg feldarabolt hideg vaj 1 evőkanál víz 1 tojás enyhén felverve

A díszítéshez: cukormáz

Elkészítés
1. Szitáljuk a liszthez a porcukor felét, és morzsoljuk bele a vajat. Adjuk hozzá a vizet, majd a tojást, és gyúrjuk össze. Fóliába csomagolva pihentessük 30 percig hűtőben a tésztát.

2. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazzunk ki két-három nagy tepsit. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, és enyhén gyúrjuk át, hogy jól nyújtható legyen.

3. Lisztezett deszkán nyújtsuk a tésztát 5 mm vékonyra, majd szaggassunk belőle növekvő méretű csillagokat. Ehhez hat különböző méretű, csillag alakú kiszúróra lesz szükségünk. Mindegyik méretből két csillagot szaggassunk. A csillagokat kivajazott tepsiben 10-12 percig kell sütni. Ha kész, pihentessük őket 1 percig a tepsiben, majd rácsra téve hagyjuk hűlni.

4. A cukor mázhoz szitáljuk át a maradék porcukrot, fokozatosan adjunk hozzá 2 evőkanál vizet és addig keverjük, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy a kanál hátuljára tapad.

5. Először a csillagok körvonalát rajzoljuk meg vékony csővel ellátott habzsák segítségével, majd száradás után töltsük ki a csillagok közepét is pár csepp vízzel hígított cukormázzal.

6. Ha a cukormáz már majdnem megkötött, kissé elforgatva tornyozzuk egymásra a növekvő méretű csillagokat. Picit nyomjuk őket egymáshoz, hogy összeragadjanak.

Vote it up
282
Tetszett?Szavazzon rá!