Fetás-cukkinis lepény

A jóféle görög fetából számtalan ínyencség készülhet, íme, a bizonyíték

Hozzávalók
7,5 dkg liszt 0,5 kiskanál sütőpor 0,6 dl tej 1 tojás 2 evőkanál kapor + a díszítéshez 1 evőkanál reszelt citromhéj 2 zsenge cukkini 2 dkg vaj 10 dkg feta sajt 1 édeskömény 1 marék bébispenót 1 evőkanál citromlé

Elkészítés
1.
A lisztet összedolgozzuk a sütőporral, a tejjel, a tojással, a kaporral, a citromhéjjal és a vékony csíkokra vágott cukkinivel.

2. A vajat közepes lángon megolvasztjuk. A masszából 2 evőkanálnyi adagokat merünk bele, kissé lelapítjuk, és a lepények mindkét oldalát pirosra sütjük. A kisült lepényeket félretesszük és melegen tartjuk.

3. Az apróra vágott fetát összekeverjük a vékony csíkokra vágott édesköménnyel, a bébispenóttal és a citromlével. Tálaláskor a lepények közé kanalazzuk, és kaporral díszítjük.
 

Ismerjen meg további fetás recepteket!

Vote it up
121
Tetszett?Szavazzon rá!