Fetás-spenótos pizza

Bazi nagy görög-olasz lagzi: egyesítettük a két ország egy-egy remekét

Hozzávalók
1 evőkanál olívaolaj + a pizzalapokra 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál reszelt citromhéj 60 dkg spenót 20 dkg reszelt mozzarella 20 dkg feta sajt 1 db vöröshagyma 2 db citrom

A tésztához: 2 evőkanál langyos víz 0,25 kiskanál cukor 2 evőkanál szárított élesztő 0,7 dl joghurt 1 evőkanál olívaolaj 15 dkg liszt 0,25 kiskanál só

Elkészítés
1.
A pizzatésztához a cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt (kb. 10 perc). A joghurtot összekeverjük az olajjal.

2. A lisztet egy edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd az élesztős és a joghurtos keveréket, és tésztát gyúrunk belőle.

3. A tésztát enyhén belisztezett felületen átgyúrjuk, majd meleg helyen letakarva legalább 1 órán át kelesztjük, míg a duplájára nem dagad. Ekkor két részre osztjuk, és belisztezett felületen kerek pizzalapokat nyújtunk belőle.

4. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A felforrósított olajhoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citromhéjat és a megtisztított spenótot, és 2-3 percig pároljuk, míg a spenót kissé össze nem esik.

5. A pizzalapok tetejét vékonyan megkenjük olajjal, 3 percre a sütőbe tesszük őket, majd kivesszük és megszórjuk a mozzarellával. Rákanalazzuk a spenótot, az apróra vágott fetát és a karikára vágott hagymát, majd 3-4 percre ismét visszatesszük a sütőbe.

6. A félbevágott citromokat is a sütőbe tesszük, és addig sütjük, míg enyhén meg nem pirulnak. Tálaláskor a pizza mellé tesszük őket.

Vote it up
49
Tetszett?Szavazzon rá!