Filléres állati tanácsok

A szakboltokban drágán adnak mindent, ami a kedvencek tartásához kell. Sokszor azonban olcsón helyettesítheti ezeket

Kapcsolódó cikkek

A macskák nagyon eltökélten tudnak karmolászni egy kiszemelt bútordarabot. Ha le szeretné szoktatni őket erről, ragassza le egy időre a bútor lábát vagy alját kifordított ragasztószalaggal. (Miközben spirál alakban felfelé tekeri a bútor lábán, a ragasztó rögzíti az előző réteget.) A cica hamar feladja majd!

Ha távol szeretné tartani a cicust a konyhapulttól, egyszerűen fogjon egy szórófejes flakont, és spriccelje le vízzel az állatot. Annyira nem szereti a vizet, hogy végül már az is elég lesz, ha megmutatja neki a flakont, és máris leugrik a pultról.

Ha falánk kiskutyája van, és ezért gyakran emésztési panaszoktól szenved, a jégkockatartó jó szolgálatot tehet. Egyszerűen ossza szét a kutya normális adagját az üres rekeszekben. Így négylábú kedvencének ügyeskednie kell, hogy megszerezze az ételt. A komótosabb evés pedig segít az emésztésének.

A kutyák többsége ki nem állhatja az alumíniumdobozban zörgő bab hangját. Ezt azonban a saját hasznára fordíthatja, ha be akarja tanítani az ebet. Szórjon egy marék babot egy üres üdítősdobozba, és zárja le ragasztószalaggal a száját. Amennyiben kedvence „rossz fát tesz a tűzre”, csak rázza meg néhányszor a dobozt.

Buborékfóliával olcsón és környezetbarát módon szigetelheti a kutyaólat, hogy négylábú kedvence meleg kuckóban vészelhesse át a hideget. Ráadásul jobb, mint az üveggyapot, hiszen hiába rágcsálja meg az eb, a legnagyobb baja a pukkanások okozta meglepetés lesz!

Szőrproblémák
Csupa kutya- vagy macskaszőr a kanapé? Egyik kezére húzzon gumikesztyűt, és addig dörzsölje a kanapét, amíg szőrgombolyag nem alakul ki. Ezzel pedig nincs más dolog, mint kidobni. Úgy is eltávolíthatja a szőrt a bútorokról, hogy hajlakkot fúj rájuk, majd letörli. A szőrszálak a rongyhoz tapadnak, így az egészet egy mozdulattal kidobhatja a szemétbe. Azt is megpróbálhatja, hogy mindkét kezére maszkolószalagot teker, amelynek a ragacsos oldala néz kifelé. Húzza végig előbb a két tenyerét, majd a két kézfejét a szőrrel borított kanapén vagy széken. A módszer ruhák szőrtelenítéséhez is használható, de azt is megteheti, hogy befújja a ruhadarabot antisztatikus spray-vel. Hagyja hatni néhány percig, aztán egyszerűen kefélje le.

Amikor pedig legközelebb négylábú barátját fürdeti, tömjön egy darab acélsúrolót a kád lefolyójába. Így megakadályozhatja, hogy a kutyaszőr eltömítse a lefolyót. Csak arra vigyázzon, nehogy túl mélyre nyomja az alkalmi „dugót”, hogy a munka végeztével könnyen ki lehessen venni.

Vote it up
486
Tetszett?Szavazzon rá!