Filmsztárok meglepő szerepekben

Olykor ők is elvállalnak szerényebb szerepeket, Tom Hanks például nőnek öltözve kezdte

Kapcsolódó cikkek

Eddie Murphy
Mielőtt ő lett a Beverly Hills-i zsaru és Shrek szinkronhangja, Murphy stand-up komikus volt. Először 1980 novemberében, a Saturday Night Live című tévéműsorban jelent meg a képernyőn, még név nélkül: az egyik kabaréjelenetben egy parti vendégeként a háttérben állt.

Tom Hanks
Tom Hanks a filmvászon ikonja: ő alakította Forrest Gumpot, és ő lett Woody hangja a Toy Storyban. Televíziós pályafutása egy átöltözéssel indult: a Kebelbarátok című amerikai sorozat Kip Wilsonjaként lánynak kellett öltöznie, hogy Buffy Wilsonná válva a csupa lány albérletben maradhasson.

Morgan Freeman
Amellett, hogy rengeteg mindent szinkronizált, Freeman rendszerint a megbízható társ karakterét formálta meg – vagy éppen magát Istent A minden6ó című filmben. A Betty nővér című, sötét humorú komédiában azonban bérgyilkost játszott.

Harrison Ford
A hatvanas évekig visszanyúló karrierje során Fordnak is kijutott a különc szerepekből, mielőtt az Egyesült Államok elnöke, Indiana Jones és Han Solo vált belőle. 1973-ban az American Graffitiben ő volt az autóversenyző Bob Falfa – az 1979-es American Graffiti 2-ben pedig Bob Falfa tiszt szerepében jelent meg, bár a stáblistán nem szerepelt a neve.

Samuel L. Jackson
Annak ellenére, hogy a Ponyvaregény, a Bosszúállók és hasonló filmek kemény figurájaként ismerjük, Jacksonnak is voltak érzelmes pillanatai a filmvásznon. Az 1997-es Eve’s Bayou című filmben egy louisianai orvost játszik, aki elcsábítja a betegeit.

Tom Cruise
Mr. Kasszasiker személyesen – Cruise a Mission: Impossible sztárjaként az akcióműfaj meghatározó egyénisége lett. A Trópusi vihar című Ben Stiller-filmben viszont annyira jól alakította Les Grossmant, a kopaszodó filmstúdió-igazgatót, hogy sokan fel sem ismerték egész addig, amíg meg nem jelent a neve a stáblistán.

Bruce Willis
Willis, a Die Hard sorozat akcióhőse és legfőbb húzóneve elsősorban a kemény, de aranyszívű zsaru szerepében ismert. Ám 1989-ben ő volt Mikey, az imádnivaló kisbaba hangja a Nicsak, ki beszélben.

Robin Williams
A komikus Williams mindig egy kis sziporkával és nevetéssel fűszerezi a szerepeit, de néha neki is vannak komorabb pillanatai. A 2002-es év különösen borús volt Williams számára: a Sötétkamra című film főszerepében egy fényképészt játszik, aki egy család megszállottja lesz, az Álmatlanságban pedig gyilkost alakít.

Robert Downey Jr.
A Vaasember és folytatásai hatalmas sikerek lettek vele, de még mielőtt high-tech felszerelésével nekiindult volna, Downey eljátszotta Bruno Mussolinit, a diktátor fiát a Mussolini: az elmondatlan történet című tévésorozatban.

Johnny Depp
Jack Sparrow kapitány filmsikerek egymásutánjával a hírnév ismeretlen óceánjait hódította meg. Mielőtt kalóz és a Magányos Lovas legjobb barátja lett belőle, a Rémálom az Elm utcában szereplőjeként is feltűnt: ő volt Glen Lantz, Freddy egyik áldozata.

Vote it up
188
Tetszett?Szavazzon rá!