Finomfőzelék

Ha a hozzávalók frissek, még finomabb lesz ez a megunhatatlan főzelék

Egyre többen vannak vele úgy, hogy mindenféle trendi ételeket képesek összeütni recept nélkül is, ám kis túlzással fogalmuk sincs róla, hogyan készülnek a legalapvetőbb hagyományos fogások. Jó példa erre a finomfőzelék: lassan feledésbe merül, pedig igazán nem szolgált rá erre. Noha a kinézete sokaknak talán riasztó, de az íze...

Hozzávalók 4 személyre
2 evőkanál vaj 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 dkg sárgarépa 100 dkg zöldborsó 2 dl hús- vagy zöldségalaplé 2 evőkanál liszt 4 dl tejszín 1 dl tej (tetszőleges) só, bors

Elkészítés
1. Az apróra vágott hagymát és fokhagymát vajban üvegesre pároljuk.

2. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott répát és a zöldborsót, és addig pároljuk, míg a répa félig meg nem puhul. Ezután felöntjük az alaplével, és a zöldségeket puhára főzzük.

3. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztből és tejszínből készített habarást, és pár percig együtt főzzük. Ha túl sűrű, tejjel hígítjuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
 

Készítsen hozzá bélszínrolót házilag!

Vote it up
246
Tetszett?Szavazzon rá!