Fish and chips

Az angoloknál valóságos nemzeti eledel. Ott utcán árulják, és papírzacsiból eszik

Van valami erotikus a bundás-panírozott ételekben. Mint amikor egy gyönyörű nő odaadja magát, és elkezdjük lehámozni róla a ruhát, drukkolva, hogy a csábos külső pont azt rejtse, amit ígért. Időnként úgy járunk, mint az LGT Primadonnájával, a nagy csalódás azonban most nem opció. Itt mindenki azt kapja, amit várt: a jóféle bunda pont olyan értéket takar, ami méltó hozzá.

Hozzávalók
40 dkg krumpli 5 dl sör 20-30 dkg liszt 50 dkg tőkehalfilé olaj a sütéshez majonéz

Elkészítés
1. A krumplit meghámozzuk és cikkekre vágjuk. A sört elkeverjük annyi liszttel, hogy viszonylag sűrű, de még folyós tésztát kapjunk, majd megsózzuk.

2. A tőkehalfilét csíkokra vágjuk. A halcsíkok mindkét oldalát finoman megsózzuk, lisztbe forgatjuk, majd a sörtésztába mártjuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük.

3. A hal után a burgonyacikkeket is kisütjük. Forrón, majonézzel tálaljuk.
 

Kóstolja meg a sütőben sült változatát is!

Vote it up
426
Tetszett?Szavazzon rá!