Hozzávalók 6 személyre
30 dkg szeletelt mandula • 3 evőkanál liszt • 1 db narancs lereszelt héja • 0,5 kiskanál só • 15 dkg cukor • 2 evőkanál tejszín • 2 evőkanál vaj • 0,5 kiskanál vaníliakivonat • 10 dkg félédes csokoládé
Elkészítés
1. A sütőt előmelegítjük 175 °C-ra. Sütőpapírral kibélelünk egy sütőlapot.
2. A mandulát ledaráljuk, és összekeverjük a narancshéjjal, a liszttel és a sóval.
3. A cukrot, a tejszínt, a kukoricaszirupot és a vajat közepes lángon, kevergetés mellett addig főzzük, míg a cukor el nem olvad.
4. Még egy percig forraljuk, majd levesszük a tűzről, és beletesszük a vaníliakivonatot. Beleöntjük a mandulás keverékbe, és jól összekeverjük. Félretesszük, és addig várunk, míg annyira ki nem hűl, hogy kézzel könnyedén formázhatjuk.
5. A tésztából kiskanállal (8 cm-es sütikhez) vagy evőkanállal (15 cm-es sütikhez) golyókat formálunk, és kb. 8 cm-re egymástól a sütőlapra tesszük őket.
6. A sütiket 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hűlni hagyjuk.
7. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk. A csokival a sütiket szendvicsként összeragaszthatjuk, vagy díszítésként a tetejükre csorgathatjuk. Szobahőmérsékleten pihentetjük, míg a csokoládé meg nem dermed.
Hozzászólás