Fogas vajas spenóttal

Ha már beszorultunk a négy fal közé, tegyünk virtuális kirándulás a nyárba és a magyar tengerhez

Hozzávalók 4 személyre
4 db balatoni fogasfilé (bőrösen) 2 evőkanál olívaolaj 1 evőkanál vaj 2 gerezd fokhagyma 30 dkg spenót só, bors

A szószhoz: 2 fej vöröshagyma 1 dl fehérborecet 1,5 dl száraz fehérbor 10 dkg vaj só, bors

Elkészítés
1.
A halat sózzuk, borsozzuk, forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd félretesszük és melegen tartjuk.

2. A szószhoz az apróra vágott hagymát összekeverjük a borecettel és a borral, és kb. a kétharmadára visszaforraljuk. A vajat kissé megolvasztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a boros keverékhez.

3. Megolvasztjuk az 1 evőkanál vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot, és alacsony lángon 2 perc alatt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a spenót tetejére helyezzük a halfilét, és körbelocsoljuk a szósszal.

Vote it up
1
Tetszett?Szavazzon rá!