Fogyjon sétálva!

A gyaloglás igen hatékony a túlsúly ellen, ám könnyen unalmassá válik. Viszont akár a szex is jobb lehet tőle...

Találkozó-séta
Ahelyett, hogy a párjával együtt menne autóval a boltba vagy más közel eső helyre, induljon el kicsit korábban gyalog, és találkozzanak a célnál, visszafelé pedig szálljon be mellé.

Első lépés Ha csak otthona 1-2 kilométeres körzetében szokott gyalog járni, rajzoljon be a térképen egy ennél minden irányban messzebbre nyúló kört. Jelölje ez a lehetséges határt. Minél edzettebb lesz, a kör annál szélesebbé válik. Ez a fajta séta végül majd meghozza a kedvét és akaraterejét a következő lépcsőfokhoz.

Céltudatos séta
A heti egy-két alkalom helyett, amikor kifejezetten azért sétál, hogy formába hozza magát, inkább intézze gyalog a teendőit: a pénzfelvételt, bevásárlást, csekkfeladást és manikűröst. Egészséges, stresszoldó multitasking a javából!

Első lépés Szüksége lesz valamire, amiben magával viheti a holmijait, ezért szerezzen be egy hátizsákot, vagy vegyen egy csinos és környezetbarát fonott kosarat!

Séta az esőben
Sokan a szemerkélő eső első jelére takarodót fújnak, pedig van valami egyszerre megnyugtató és felvidító abban, amikor esős időben sétál az ember.

Első lépés Az esernyőt hagyja a szekrényben, helyette húzzon gumicsizmát vagy vízálló cipőt, és vegyen fel kapucnis esőkabátot. Néha fordítsa az arcát az ég felé, és próbáljon elkapni pár esőcseppet!

Idegességlevezető séta
Ha valami feldühítette, ne kezdjen el törni-zúzni, inkább induljon sétára. Az adrenalin hatására gyorsabban fog haladni, így remek edzésben lesz része, ráadásul a szervezetében keringő stresszhormonok egy részét is elégetheti.

Első lépés Ha nem szeretné, hogy indokolatlanul megbámulják, miközben dühösen szónokol és gesztikulál magában, hívja el egy munkatársát, barátját vagy családtagját, aki megérti az ön helyzetét. Meg fog lepődni, milyen gyorsan suhannak a kilométerek, és mennyivel jobban érzi magát utána.

Párkapcsolat-javító séta
Aggodalommal tölti el, hogy a párjával egyre ritkábban beszélnek? A közös séta segíthet. A mozgás nyitottabbá, érzelmesebbé és őszintébbé tesz, ráadásul garantálja, hogy csak egymásra figyeljenek (se tévé, se számítógép, se telefon).

Első lépés Kezdetben legyen visszafogott. Beszélgessen az út közben észrevett dolgokról vagy egy-egy érdekes hírről. Ha partnere már bemelegedett, vessen fel komolyabb témákat is. Ha szerencséje van, ez a kis kirándulás végül a következővé alakul át...

Szexjavító séta
Ha hiszi, ha nem, a nyelv a legfontosabb nemi szervünk (nem, nem úgy értve!). A kommunikáció elmélyíti a bensőséges viszonyt. A mozgás pedig természetes úton serkenti a vágyat, mivel erősíti a testtudatot, és segít, hogy jobban érezze magát a bőrében.

Első lépés Izzadjon csak meg! Az egészséges pír kifejezetten szexi. Ne legyen félénk, néha nyugodtan fogalmazzon kétértelműen. Mindketten fel fogják venni a ritmust, mire elindulnak hazafelé.

Tizenéves-séta
Hasonlít a párkapcsolati sétához, amennyiben itt is egy zárkózott, hallgatag embert vesz rá arra, hogy kinyíljon egy kicsit.

Első lépés Közölje a morcos tizenévessel, hogy bevásárolni megy, és kérdezze meg, van-e kedve eljönni ételeket válogatni. Ha erre ő elindul az autó felé, mondja meg neki, hogy ön gyalog megy: ha akarja, elkísérheti. Ennyi az egész!

Ötletelő séta
Valami meghatározhatatlan okból jobban megy az összpontosítás és kitisztulnak a gondolatok, miközben az egyik lábat a másik után rakosgatjuk. Gyakran előfordul, hogy egy nehézség, amely máskülönben legyőzhetetlen és kibogozhatatlan lenne, egy séta közben egyszer csak megoldódik.

Első lépés Ne rágódjon a problémán. Csak elindulásképpen gondoljon rá, aztán hagyja elszállni. A tudatalattija tovább fog dolgozni rajta, és láss csodát, a megoldás nemsokára megjelenik.

„Egy helyben távolra” séta
Zord időben a sétához irány az edzőterem vagy az otthoni futópad. Csak semmi nyafogás – tudjuk, milyen unalmas tud ez lenni. Íme, a megoldás!

Első lépés Szerezzen be egy nagy méretű országtérképet, netán valamely egzotikus hely térképét. Minden edzés után kihúzóval rajzolja be rajta a távolságot, amelyet megtett. Ha legközelebb valaki megkérdezi, mitől van ilyen csúcsformában, ezt válaszolhatja: – Végigjártam az Országos Kéktúrát!

Vote it up
289
Tetszett?Szavazzon rá!