Fokhagymás-paradicsomos-szardellás bruschetta

Kóstolja meg ezt a pompás olasz melegszendvicset! Nem fog csalódni

Hozzávalók
3 db szardellafilé 2 evőkanál sovány tej 1 gerezd fokhagyma összezúzva 1 kávéskanál citromlé 4 szelet kenyér egy nagy, ropogós olasz cipóból levágva 600 g paradicsom 1 evőkanál olívaolaj fekete bors

Elkészítés
1. Tegyük a szardellákat egy kis tálba, öntsük rá a tejet, és áztassuk 10 percig, hogy a hal magas só- és olajtartalma valamelyest csökkenjen.

2. Öblítsük át, csöpögtessük le, és háztartási papírtörlővel itassuk szárazra. Tegyük háztartási robotgépbe a fokhagymával és a citromlével együtt, és keverjük simára.

3. Állítsuk a grillsütőt a legnagyobb fokozatra. Pirítsuk meg a kenyérszeleteket mindkét oldalukon, azután kenjük meg a pasztával.

4. Szeleteljük fel a paradicsomot, és rendezzük el a szardellapaszta tetején. Csöpögtessünk rá egy kis olajat, hintsük meg fekete borssal, és tegyük vissza a grillsütőbe 1-2 percre, míg a paradicsom megpuhul. Bazsalikommal díszítve tálaljuk.
 

Ismerjen meg további bruschettarecepteket!

Vote it up
262
Tetszett?Szavazzon rá!