Hozzávalók
3 db szardellafilé • 2 evőkanál sovány tej • 1 gerezd fokhagyma összezúzva • 1 kávéskanál citromlé • 4 szelet kenyér egy nagy, ropogós olasz cipóból levágva • 600 g paradicsom • 1 evőkanál olívaolaj • fekete bors
Elkészítés
1. Tegyük a szardellákat egy kis tálba, öntsük rá a tejet, és áztassuk 10 percig, hogy a hal magas só- és olajtartalma valamelyest csökkenjen.
2. Öblítsük át, csöpögtessük le, és háztartási papírtörlővel itassuk szárazra. Tegyük háztartási robotgépbe a fokhagymával és a citromlével együtt, és keverjük simára.
3. Állítsuk a grillsütőt a legnagyobb fokozatra. Pirítsuk meg a kenyérszeleteket mindkét oldalukon, azután kenjük meg a pasztával.
4. Szeleteljük fel a paradicsomot, és rendezzük el a szardellapaszta tetején. Csöpögtessünk rá egy kis olajat, hintsük meg fekete borssal, és tegyük vissza a grillsütőbe 1-2 percre, míg a paradicsom megpuhul. Bazsalikommal díszítve tálaljuk.
Ismerjen meg további bruschettarecepteket!
Hozzászólás