Fokhagymás-szójás csirke

Íme, egy könnyen elkészíthető és egészséges főétel azoknak, akik nyitottak a távol-keleti eredetű ízekre

Hozzávalók 4 személyre
8 evőkanál szójaszósz 4 evőkanál barna cukor 4 gerezd zúzott fokhagyma 2 evőkanál frissen reszelt gyömbér 2 db egész csirkemellfilé 2 evőkanál szójaolaj só, bors

A zöldségkörethez: 2 evőkanál étolaj 2 db közepes piros húsú paprika, vékony csíkokra vágva 24 dkg gomba, meghámozva, negyedelve 8 db zöldhagyma (a szára és a nagyon zöld része nélkül) 2 csipetnyi szárított csilipaprika (ízlés szerint) 2 kiskanál szezámolaj (ízlés szerint) só, bors

Elkészítés
1. A zöldségköret elkészítéséhez közepes lángon felhevítjük az olajat. Beletesszük a paprikát, a gombát, az ujjnyi darabokra vágott zöldhagymát és a csilit, és kevergetve kb. 5 percig főzzük. Meglocsoljuk a szezámolajjal, és sózzuk, borsozzuk.

2. A hús elkészítéséhez egy kisebb tálba öntjük a szójaszószt, a barna cukrot, a fokhagymát és a gyömbért, majd sózzuk, borsozzuk, és addig keverjük, míg a cukor fel nem oldódik. Beletesszük a csirkét a szójás marinádba, és időnként megfordítva kb. 25 percig pácoljuk.

3. Egy serpenyőben felhevítjük a szójaolajat. Kivesszük a marinádból a csirkét, a felesleges pácot lecsepegtetjük, és a húst szép barnára sütjük (oldalanként kb. 3-4 perc). A csirkét egy tálra szedjük, és melegen tartjuk. A megmaradt marinádot egy szűrőn át visszaöntjük egy serpenyőbe, és kb. 2 evőkanálnyira visszaforraljuk.

4. A csirkét meglocsoljuk a marinádos mártással, és a zöldségekkel tálaljuk.

Vote it up
210
Tetszett?Szavazzon rá!