Fokhagymás padlizsánkrém

Vigyázat: az egyébként isteni fokhagyma utóhatása miatt csak nagyon összeszokott baráti társaságnak ajánlott

Hozzávalók
30 dkg padlizsán 1 fej fokhagyma 40 dkg fehérbab-konzerv 1,5 kiskanál koriandermag 1 evőkanál citromlé olívaolaj só, bors

A paprikás olajhoz: 1 kiskanál édes-nemes paprika 1 evőkanál olívaolaj 1 csipet só

Elkészítés
1.
A padlizsánt félbevágjuk és vékonyan megkenjük olívaolajjal. A fokhagymát is megkenjük olívaolajjal, és dupla réteg alufóliába csomagoljuk.

2. A padlizsánt és a fokhagymát sütőben grillfokozaton 15-20 perc alatt puhára sütjük, majd félretesszük hűlni.

3. Amikor kihűlt, óvatosan kikanalazzuk a padlizsán húsát, hozzáadjuk a fokhagymát, a babot, a koriandert és a citromlét, majd botmixerrel pürésítjük, és sózzuk, borsozzuk.

4. A paprikát összekeverjük az olajjal és a sóval, és tálalás előtt a padlizsánkrémre kanalazzuk. Pirítóssal kitűnő.

Vote it up
232
Tetszett?Szavazzon rá!