Fokhagymás sült csirke

Paradicsommal és olajbogyóval készítjük, vagyis valódi mediterrán étel

Hozzávalók
2 gerezd fokhagyma 1,5 evőkanál olívaolaj só, frissen őrölt bors 1 db egész csirke 7 dkg zöld olajbogyó 25 dkg koktélparadicsom vörösborecet 3 evőkanál frissen aprított bazsalikom

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. Az összezúzott fokhagymát összekeverjük az olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.

2. A félbevágott csirkét megkenjük a fokhagymás olajjal, egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük, és 30 percig sütjük.

3. Ezután köré rendezzük az olajbogyót és a paradicsomot, és további 15 percig sütjük, míg a csirke teljesen át nem sül, a paradicsom pedig meg nem puhul.

Vote it up
223
Tetszett?Szavazzon rá!