Folyós csokis süti

Frenetikus olvadós élvezetben lesz része, csak nehogy bűntudata legyen utána

Hasonló receptek

Hozzávalók
12 dkg étcsokoládé 12 dkg vaj + a formákba 2 db tojás 2 db tojássárgája 4 evőkanál cukor 2 evőkanál liszt + a formákba

Elkészítés
1.
A sütőt előmelegítjük 230 °C-ra. Kivajazunk és kilisztezünk 4 szufléformát, majd ezt még egyszer megismételjük.

2. A csokoládét a vajjal vízgőz felett majdnem teljesen megolvasztjuk. A tojásokat összekeverjük a tojássárgájával és a cukorral, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, majd gyorsan hozzákeverjük a lisztet is.

3. A tésztát a formákba kanalazzuk, és sütőben 6-7 percig sütjük. (A közepének folyósnak kell maradnia, de a széleknek át kell sülnie.)

4. A formákat fejjel lefelé egy tányérra fordítjuk, 10 másodpercig így hagyjuk, majd a süteményt egy határozott ütéssel a tányérra borítjuk.

Vote it up
133
Tetszett?Szavazzon rá!