Hozzávalók 4 személyre
10 cm hosszú fahéjrúd • 6 szegfűszeg • 1 liter cukor nélküli almaital • 2 evőkanál méz • 25 g mazsola • 1 kis desszertalma • 2 evőkanál citromlé
Elkészítés
1. A fahéjrudat és a szegfűszeget tegyük egy kis muszlinanyagba, kössük össze úgy, hogy egy fűszerzacskót kapjunk.
2. Keverjük össze az almaitalt, a mézet és a mazsolát egy nagy lábasban, tegyük bele a fűszerzacskót, és hagyjuk állni 1 óra hosszat, hogy a mazsola megpuhuljon.
3. Hámozzuk meg az almát, szedjük ki a magházát, és vágjuk négy karikára. Tegyük a lábasban lévő folyadékot takaréklángra, adjuk hozzá az almakarikákat, és főzzük csendesen kb. 20 percig, amíg az alma épp megpuhul, ügyelve, nehogy felforrjon.
4. Vegyük le a lángról, dobjuk ki a fűszerzacskót, és keverjük hozzá a citromlét. Tegyünk egy almakarikát minden üvegpohárba, öntsük bele a forró italt, de előbb tegyünk minden pohárba egy kávéskanalat, nehogy a pohár elrepedjen. Kínáljuk forrón gőzölögve.
Tipp: tehetünk bele calvadost vagy konyakot, hogy egy kis „életet leheljünk bele”.
Hozzászólás