Forralt bor

Ahány ház, annyi szokás. Ha még nem tette, próbálja ki naranccsal!

Hozzávalók 6 adaghoz
1,5 l vörösbor 4 dl portói bor 4 dl víz • 2 csapott evőkanál cukor 8 teáskanál citromlé 1/2 teáskanál őrölt szerecsendió 2,5 cm fahéjrúd 4 szegfűszeg 1 nagy érett narancs szeletelve

Elkészítés
1. Öntsünk minden hozzávalót egy nagy lábasba (a narancs kivételével), és jól keverjük össze.

2. Lassan melegítsük fel, de ne forraljuk. Ha forrni kezd az ital, mérsékeljük a lángot.

3. Ha a szervírozáshoz hőálló tálat használunk, előtte forró vízzel melegítsük át, majd töröljük szárazra. A narancsszeleteket tálalás előtt tegyük a borba.
 

Kíváncsi, Paul Bocuse, a sztárséf hogyan készíti a forralt bort? Kattintson!

Vote it up
340
Tetszett?Szavazzon rá!